Orthopedagogische huiswerkbegeleiding
10-12-2011 12:00

Orthopedagogische huiswerkbegeleiding

Als uw zoon of dochter op het voorgezet onderwijs zit, is het maken van huiswerk en het leren voor overhoringen aan de orde van de dag. Het kan uw zoon of dochter veel moeite kosten om hier dagelijks mee geconfronteerd te worden. Zo kan het zijn dat hij of zij geen motivatie heeft om taken uit te voeren, weinig overzicht heeft of geen idee heeft hoe taken efficiënt aan te pakken. Door deze niet optimale werkhouding kunnen de resultaten lager uitvallen dan verwacht. Vaak wordt er dan onterecht getwijfeld aan de capaciteiten van uw kind en kan het zelfs zo lopen dat hij of zij wordt teruggezet naar een lager niveau of een jaar moet overdoen. Dit lost echter het werkelijke probleem niet op.

Begeleiding op maat

Het is van groot belang dat duidelijk wordt waarom uw zoon of dochter een niet optimale werkhouding laat zien. Heeft hij of zij moeite met organisatorische aspecten, zoals het plannen en/of structureren van taken? Zijn het sociaal-emotionele aspecten die de werkhouding van uw zoon of dochter belemmeren, zoals een lage motivatie of een andere leerstijl? Het kan ook zijn dat hij of zij moeite heeft met de inhoud van de taak, zoals het toepassen van wiskundige formules. De orthopedagogische huiswerkbegeleiding is er op gericht de oorzaken aan te pakken, zodat uw zoon of dochter de begeleiding krijgt die nodig is;begeleiding op maat. Hierdoor zal de taakwerkhouding van uw zoon of dochter verbeteren waardoor het maken van huiswerk een minder grote opgave zal zijn.

Begeleidingsplan

Na een intakegesprek met u en uw zoon of dochter wordt een begeleidingsplan opgesteld. Het begeleidingsplan bevat een plan van aanpak waarin de doelen van de begeleiding zijn omschreven. De doelen worden tussentijds geëvalueerd. Hierdoor behoudt uzelf en uw kind het inzicht in het begeleidingsproces en is de kans groter dat zijn of haar studieresultaten verbeteren.

Zelfstandige taakwerkhouding

De huiswerkbegeleiding heeft altijd als doel dat uw zoon of dochter na een bepaalde tijd weer zonder begeleiding kan. Een zelfstandige taakwerkhouding is namelijk voor de orthopedagogische huiswerkbegeleiding die P&B biedt, het uitgangspunt van ons begeleidingsplan. Uw zoon of dochter is namelijk, met het oog op de toekomst, pas ècht geholpen als hij of zij zelfstandig een efficiente taakwerkhouding kan aannemen.

Waar starten de nieuwe groepen in januari?

U kunt uw dochter of zoon voor huiswerkbegeleiding aanmelden voor onderstaande plaatsen:

  • Maastricht
  • Helmond
  • Nijmegen
  • Arnhem

Meer informatie

Voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of om uw dochter of zoon aan te melden, kunt u een e-mail sturen naarP. Vroegop: p.vroegop@p-en-b.nl  of bellen naar nummer 043-321 8575.

Als u in uw e-mail ook wilt aangeven welke van bovenstaande plaatsen uw voorkeur geniet, zorgen wij dat de verantwoordelijke adviseur voor die regio contact met u opneemt.

<< December 2011 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031